Vaarvakantie aan de friese meren

Stel uw eigen vaarvakantie samen op de Friese meren

De Friese meren

De Friese Meren zijn een van de grootste trekpleisters van toeristen voor Friesland. De grotere Friese meren zijn uitstekend geschikt voor een unieke vaarvakantie met een motorboot of sloep. Zo zijn de Groote Brekken, het Sneekermeer, het Tjeukemeer, het Heegermeer, de Fluessen en het Slotermeer uitermate geschikt voor een mooie vaarroute door o.a. de Zuid-Westhoek van Friesland.

Deze meren zijn onderling verbonden door vele verbindingsvaarten die we in Friesland “sloten” noemen. Deze sloten voeren u langs en door zeer bijzondere vaargebieden met een vaak ongerepte natuur.
Op deze vaarroutes komt u op de meest bijzondere plekjes diverse ligplaatsen tegen van het recreatieschap “MARREKRITE”. In heel Friesland vindt u maar liefst ruim 3500 van deze unieke aanlegplaatsen waar u de nacht mag doorbrengen en zelfs drie dagen gratis mag blijven liggen met uw motorboot, sloep of zeilboot.

Gaat u binnenkort een zeilboot of sloep huren bij camping Lan en mar Heeg dan kunt u bij vertrek vanuit onze haven in Heeg een prachtige zwerftocht of dagtocht maken over de Friese meren.

Waterkaarten en app

Met een ANWB waterkaart (te koop bij waterlandfriesland in Heeg) en de waterkaart app kunt u uw vaarroute of vaartocht eenvoudig zelf bepalen. https://waterkaarten.app/ 

Hiervoor kunt u een abonnement nemen of een proefversie nemen. Vanuit camping Lan en mar Heeg  direct op het Heegermeer, van waaruit uw vaartocht over de Friese meren zelf naar uw wensen van dat moment zelf kunt bepalen.

Bij het huren van een boot krijgt u zelf van Lan en mar een geplastificeerde waterkaart mee.

Elf steden route en bezienswaardigheden in Friesland

Onderweg voert uw eigen vaarroute u langs- en door prachtige Friese Steden en plaatsen bekend van de elfstedentocht zoals Sneek, IJlst, Bolsward, Workum en Sloten en ook door prachtige dorpen zoals Oudega, Gaastmeer , Joure,  Langweer, Woudsend, Heeg, etc..

U kunt tijdens uw vaarvakantie in Friesland ook diverse beziensaardigheden aandoen. Voor bezienswaardigheden en toeristische attracties in Friesland is het aanbod erg gevarieerd. Wij verwijzen u hiervoor naar het overzicht bezienswaardigheden in Friesland.

Varen vanaf het Heegermeer

Dit Friese Meren gebied kent bijzondere wateren met uitgestrekte weilanden en alle plaatsen met jachthavens waar u uw boot kunt aanleggen, zijn zeer zeker de moeite van een bezoek waard. 

Friese Meren vaarroute

De Friese Meren route in Sudwest Fryslan is een van de mooiste vaarroutes in Friesland!

De vaarroute gaat over de Friese meren en over kleine vaarten tussen Bolsward en IJlst. Onderweg vaar je langs rietkragen en kom je vele bruggen en kleine dorpjes tegen. Breng een bezoek aan het Jopie Huisman Museum in Workum of drink een biertje bij de bierbrouwerij in Bolsward! 

Deze route is 40 kilometer. U kunt deze bijvoorbeeld ook in twee dagen verdelen, dan heeft u meer tijd voor de boot-uit-stapjes.

Leuk om te bezoeken

Camping Heeg

IJlst

Ontdek onze camping in Heeg. Door de veelzijdigheid van voorzieningen en omgeving, kun je volop genieten van een heerlijke vakantie aan het water in Friesland! 

camping heeg accomodaties

Langweer

De 30 passanten plaatsen liggen allemaal rondom onze haven en zijn ruim en overzichtelijk.
De camping wordt hierdoor niet snel als een overvolle drukke camping ervaren.

camping heeg bootverhuur

Terherne

Vanaf camping Lân en mar bent je direct op het het Heegermeer! Geniet van het uitzicht en de rust van dit prachtige Friese meer. Bekijk onze boten en boek ze direct online!

Reserveer een Boot: