Over ons

Even voorstellen …

Hoe het begon …

Zo’n 40 jaar geleden begon familie de Boer de camping bij de boerderij. Ze molken toen al langer met ca. 20 koeien op een hollandse grupstal. Ongeveer 21 jaar geleden zijn wij (familie Huitema) hier gaan wonen en hebben het volledige bedrijf overgenomen. Het bedrijf kreeg een flinke boost door vele vernieuwingen en uitbreidingen. In tien jaar tijd maakt de camping en boerderij hierdoor een geweldige groei door. Zo  lopen er bijvoorbeeld 140 koeien rond, die zich met plezier elke dag in een moderne en frisse stal laten melken door twee melkrobots.

Het bedrijf is modern en gaat met de tijd mee .
Van aanleg van een haven tot nieuw logo en duurzame investeringen tot nieuwe vormen van dienstverlening maakt dat het bedrijf aantrekkelijk, uniek en veelzijdig is geworden.

Aan de hand van ontwikkelingen en de vraag, zal ook ons bedrijf de komende jaren blijven veranderen. Want wij laten geen kans onbenut ! In 2023  hebben we de bouw van een nieuwe loods, welke gecombineerd is met een nieuwe receptie , recreatieruimte en fietsenstalling kunnen afronden.

Duurzame bedrijfsvoering

Wij denken vooruit en spelen in op de verantwoordelijkheid om duurzaam te “boeren”.
Zo leveren wij stroom voor ca. 30 huishoudens via  zonnepanelen. Gebruiken we bronwater en vangen we warmte op uit de koeling van de melk. Diverse percelen weiland vallen bij ons onder staats bos beheer en natuurbeheer door het land vogelvriendelijk te bewerken zoals vernatting en randenbeheer en gedogen van ganzen. Bij het maaien beschermen we ook zoveel mogelijk de nesten. Uiteraard leveren wij weidemelk aan Campina door onze koeien buiten te laten grazen.
Uw verblijf draagt dus indirect bij aan duurzaamheid !  Wij vinden het fijn om de schoonheid en het beheer van het platteland aan u te kunnen laten zien. Onze stallen zijn daarom vrij toegankelijk en er is er een informatieroute te doen door de gebouwen. In het hoogseizoen wordt er ook wel eens een rondleiding gegeven. Boven in de stal is zelfs een prachtige vergader/lunch ruimte gemaakt. Misschien een idee voor uw bedrijfsuitje of team overleg.

We verwelkomen u graag op camping Lan en mar !

 

Beschikbaarheid en reserveren: