Boot huren Informatie

Lees hier alles over onze boot verhuur

Het mooie Friesland

Friesland heeft maar liefst vier nationale parken, het Waddengebied, weidse landschappen en heldere wateren. Camping Lan en mar Heeg ligt aan de Friese Meren en is gelegen in een veenweidegebied als onderdeel van natura 2000 gebied Fluessen en Oudega. Daarnaast vindt u hier de 11 beroemde Friese steden. Bekend van de Elfstedentocht, die soms kan worden afgelegd op de schaats en die ook volledig toegankelijk is voor boten.

De Friese Meren

De Friese meren is een toeristisch gebied in het zuidwesten en midden van Friesland. Met name in de zomer trekt het gebied veel watersporters aan.

Het Friese Merengebied staat bekend om haar diversiteit en is uitermate geschikt voor vaartochten met familie en vrienden.

Huur bij ons een sloep, motorboot of zeilboot en ontdek zo het Friese Merengebied!

Bezoek de pittoreske Friese stadjes en dorpen

De 11 Friese steden zijn natuurlijk bekend van de Friese Elfstedentocht.

Leeuwarden is het kloppende hart van Friesland. maar daarnaast kunt u ook bijvoorbeeld gemakkelijk aanmeren in IJlst, Sloten, Stavoren, Woudsend, Workum en Bolsward,

Door het grote waternetwerk van Friesland zijn alle steden met elkaar verbonden. De kleine stadjes hebben hun stadsrechten niet te danken aan het formaat, maar aan hun historische betekenis.

De waterverbindingen tussen de stadjes biedt een uitgelezen kans om zuidwest Friesland per boot te ontdekken! Daarnaast kunt u in elke stad een of meerdere havens vinden.

Met de boot door Friesland

In plaatsen zoals Heeg en Gaastmeer kunt u heel gemakkelijk een boot huren en vlakbij een terras aanleggen. Een heerlijke start van uw vaarvakantie in Friesland.
Sneek ligt centraal in het merengebied van Friesland en is een echte waterstad.

De watersportvoorzieningen zijn eindeloos, maar ook voor cultuur en gezelligheid mag de stad tijdens een bezoek aan Friesland niet overgeslagen worden. Daarnaast is Sneek een goed vertrekpunt per boot richting de Friese Meren.

Een bezoek waard is het ook het oude historische Sloten en Stavoren dé stad aan het IJsselmeer, rust uit op het strand in Workum of wandel door de knusse steegjes in Woudsend.

Genieten op het water in Friesland

Friesland, ook wel Fryslân genoemd, is dé ultieme watersport provincie in Nederland. Bekend om de zeilsport, prachtige vaarroutes en vele jachthavens.

Friesland telt eindeloos veel wateren, van kanalen tot meren en de Waddenzee. Hierdoor kent Friesland een grote diversiteit aan vaarroutes. Tussen het IJsselmeer en het Lauwersmeer ligt een aaneenschakeling van tientallen grote en kleinere meren: het Friese Merengebied.

Het Friese Meren gebied telt 24 officiële meren en mag terecht een uniek gebied genoemd worden vanwege de vele vaarverbindingen, vaarroutes en het schone water. De perfecte locatie om een boot te huren. Van motorjachten, tot zeilboten, sloepen en vissersbootjes, alles is mogelijk.

Vaar- of zeilvakantie in Friesland

Meren, zeeën, rivieren, vaarten, plassen, singels, beekjes en sloten. Friesland staat bekend om het prachtige waterlandschap.

Met oneindig veel meren en gelegen aan de Waddenzee is Friesland bij uitstek de perfecte bestemming voor watersporters. Zo kunt u bij camping Lan en mar Heeg een zeilboot of sloep huren voor een dag of meerdaagse zeilvakantie.

Een boot voor een vaarvakantie van één of twee weken in combinatie met een kampeerplaats is ideaal ! Of een sloep voor een dag op het water met familie of vrienden.

Heeft u geen vaarbewijs? Geen probleem! U kunt heel eenvoudig een boot huren zonder vaarbewijs. Voorafgaand aan vertrek kunnen wij u voorzien van  uitleg. Als u nog nooit gevaren heeft, hoeft dit voor de sloep huur geen probleem te zijn.

Voor de zeilboot heeft u wel ervaring nodig.

Hoeveel kost het om een boot te huren bij Lan en mar Heeg in Friesland?

De prijs van een boot is afhankelijk van het type boot. Afhankelijk van of u een zeilboot, of een sloep huurt. Daarnaast speelt natuurlijk ook de lengte van de verhuurperiode een rol en het seizoen; voorseizoen, hoogseizoen of naseizoen. De prijzen zijn goed zichtbaar bij het online boeken via de verhuurkalender.

Zo kunt u al zeilboot huren vanaf €75 in het laagseizoen en vanaf €95 in het hoogseizoen. Een sloep is iets duurder, voor één dag starten de prijzen vanaf €125, maar dit is een prijs inclusief de diesel. We hebben ook aantrekkelijke meerdaagse prijzen.

Bootverhuur Friesland

Op zoek naar een bootverhuur in Friesland? Camping Lan en mar heeft zeilboten (polyvalk) en een motorboot (sloep) beschikbaar te midden van Friesland direct aan de Friese meren.

U kunt een zeilboot, sloep huren in Friesland (camping Lan en mar), via mail of ons online reserverings systeem.

U heeft dan direct de beschikbaarheid en prijzen in beeld. U hoeft geen vaarbewijs te hebben. Zo kunt u zorgeloos genieten van een fantastische tijd op het water!

Reserveer een Boot: