Haven

Watersport en ligplaatsen aan het Heegermeer Friesland

Camping aan het water

Ruime kampeerplaatsen liggen rondom de haven, direct aan het grote Heegermeer. Vanuit hier heeft u een uitgebreide keuze aan vaarroutes. Ontdek de mooie omgeving die Friesland rijk is.  

Ligplaatsen en voorzieningen haven

Aan de wal of grote steiger is plek voor grote boten of platbodems. De diepgang  naar de haven toe is circa 1.20 – 1.40 meter. In de haven zijn elektra aansluitingen en er is een vaste watertappunt aanwezig. Uiteraard is er ook verlichting op de haven. Verder is er voldoende parkeergelegenheid en is er een mogelijkheid om boten te water te laten via de trailerhelling of jollenhelling. De meeste boxen zijn voor boten t/m 7 mtr en er zijn enkele boxen t/m 8 meter. Een paar boxen zijn groter en geschikt voor lengtes van 9-10 meter. Er zijn ook vaste ligplaats mogelijkheden. Anders dan op een reguliere jachthaven in Friesland hebben kinderen hier veel vermaak door de voorzieningen die er zijn op de camping. Gratis wifi is één van de vele voorzieningen van onze kleine watersportcamping.

Boot huren

Door de ideale ligging aan het Heegermeer is het genieten op of aan het water. Met je boot het Friese landschap verkennen vanaf het water, varen door kleine vaarten, het aandoen van al die gezellige dorpjes zoals Woudsend en Sloten. Boek bij ons een boot zoals zeilboot, sloep, of motorvalk of canadese kano en ervaar het zelf !

Zwemmen, vissen, surfen en waterskieën

Aan de oever is voldoende plek waar u zich kunt concentreren op uw dobber. Ook windsurfen en waterskiën gaat prima. Direct aan de andere kant van het meer is een snelvaart-zone ! Op het zwem / zon plek is een royale zwemtrap zodat u zo het water in kunt lopen en zo nu en dan ligt er zand voor de kinderen bij het water. De diepte begint bij 1 meter. Een kleine kilometer verder bij Heeg is een mooi strand waar je ook heen kunt lopen.

Stalling

Open boten kunnen door ons getakeld worden. Deze boten kunnen door ons schoon gespoten worden en op een trailer buiten gestald worden.  Voor binnen stalling hebben wij voor u een adres hier vlakbij. Kleine bootjes kunnen wel bij ons binnen gestald worden.

Camping met haven in het kort:

  • De kleinschalig haven is voorzien van verlichting, walstroom, trailerhelling en drinkwater.
  • Vanuit de haven vaart u direct het meer op.
  • Een beschutte buitensteiger en optuigsteiger geven boten de ruimte eerst tijdelijk aan en af te meren.
  • Ook op de haven heeft u draadloos internet en natuurlijk een prachtig uitzicht .
  • De haven heeft boxen voor boten tot maximaal 8 meter. Boten van grotere afmetingen kunnen voor een paar nachten bij ons terecht aan een grote steiger of in een dubbele box.
  • Een heerlijke invulling van uw vakantiedag op onze camping aan het water!

Reserveer een Boot: