Boerderij

Beleef het platteland

Fries melkveebedrijf
Op deze boerderij worden meer dan 100 koeien gemolken. Elke dag wordt hier hard gewerkt voor de lekkerste Campina melk! Al die koeien krijgen ongeveer 1 kalfje per jaar. We hebben dus ook nog veel jongvee. Hiervoor is er een aparte stal waar ook het hooi staat opgeslagen. De koeien worden sinds eind 2015 gemolken door twee melkrobots. Dit is heel leuk om eens bij te kijken! Wij willen het beste voor onze koeien, en om ze te verwennen hebben we allerlei moderne dingen in de stal lees maar ->

Voer
In het voorjaar maaien we het nieuwe gras en kuilen we dat in, zodat het ook in de winter aan de koeien kan worden gevoerd. Als je in het voorjaar op de camping staat zie je de boeren druk aan het maaien, schudden en zwielen.

Kraamafdeling
De koeien die een kalfje krijgen, worden rond de verwachte datum in een apart weiland gezet of apart in de stal. Op die manier kan de koe goed in de gaten worden gehouden en soms is het nodig te helpen bij de geboorte van het kalfje.

Beleef de boerderij!
Heerlijk is het om even uit het dagelijkse drukke leven te stappen. Geniet van het gezellig samen zijn en van het leven op de boerderij en de natuur! Wij vinden het leuk om onze campinggasten te vertellen over bv. hoe een kalf een koe wordt, wat en hoeveel koeien eten, hoe ze gemolken worden, hoe de melk naar de fabriek gaat en wat je zoal van melk kunt maken. Ook kun je verse melk kopen.
Het jaar rond worden bij ons kalfjes geboren die je kunt aaien. De boer doet zelf het werk, daarvoor hoeven de kinderen niet mee te helpen, maar het kijken naar de koeien en de ruimte in stallen is vaak al een belevenis voor de kinderen. De kinderen mogen (onder toeziend oog van de ouders) vrij rondlopen. Ze kunnen kijken in de grote stal of de kleinere stal met kalveren.

Als er kalfjes zijn kun je misschien helpen om de kalfjes melk te geven. En lijkt het je leuk om te helpen met het ophalen van de koeien of om een keer met de trekker mee te gaan, dan kun je dat natuurlijk aan de boer vragen.

Modern bedrijf

Klusjes robots:

Duurzaam en efficiënt melken

Omdat wij van ons werk houden, onze dieren en onze omgeving zorgen wij er goed voor.

Hierdoor kunnen we gaan voor de beste melk. En dat is weer de basis voor de lekkerste Campina producten. Daarom kiezen we elke dag voor duurzame oplossingen. Dankzij moderne apparaten kunnen we duurzaam en milieuvriendelijk boeren.. Zo ligt het dak van de stal vol met zonnepanelen om deze technische apparaten van groene energie te voorzien. Als u bij ons een wc doorspoelt dan is dat met water uit de grond en niet met leidingwater!

Melkrobot - Astronaut A4

De koeien van camping Lân en mar worden gemolken met 2 slimme melkrobots. Dat zijn melkmachines waarin een koe volautomatisch wordt gemolken. De robot reinigt eerst de uiers
en bevestigt hierna de melkbekers aan de spenen van de uier. Ook registreert de computer de
opbrengst per koe en haalt informatie uit de melk over de gezondheid van de koe . U kunt deze moderne techniek in oer-Friese omgeving tijdens uw verblijf van dichtbij bezichtigen! Elke dag de Lely Astronaut, voorheen molken we in de melkstal, met de hand. Onze koeien stonden elke ochtend en avond in de rij. Nu zijn we niet meer gebonden aan vaste melktijden. En de koeien ook niet, ze mogen nu zelf het tijdstip bepalen! Wel zo relaxed!

Vloerveger - Discovery

De Lely Discovery is een gek apparaat. Dit apparaat ruimt namelijk de mest van de koeien op. Altijd maakt hij onverstoorbaar zijn rondes en heeft één taak: het schoonhouden van de stal.Voor de discovery een vies klusje, maar de stalvloer blijft er lekker schoon door ! Hij geeft signaaltjes af, zodat onze koeien weten dat hij in aantocht is.

Automatische drinkautomaat - Calm

Vanaf februari 2016 gaan kalfjes die een paar weken oud zijn, drinken bij de Lely Calm. Dat is onze automatische drinkautomaat. In de natuur, als een kalfje bij de moeder drinkt, krijgt het kleine beetjes, verspreid over de hele dag. Gelukkig kan dat ook bij de Lely Calm en elk kalfje krijft precies de juiste samenstelling van wat het nodig heeft!

Relaxen met koematrassen en borstel

Onze koeien zijn gek op massage koeborstel, het helpt ook tegen jeuk en ze gaan er van glanzen. De dames willen er goed bij lopen in de stal ! En dan nog de matrassen in de koeienstal! Alles voor onze dames… Koeien liggen een groot gedeelte van de dag tijdens het herkauwen. Het is belangrijk dat ze dan niet op een harde ondergrond liggen.Elke koe kan bij ons ongestoord genieten op een plek waar ze het beste voer krijgen en waar het lekker droog is en uit de zon.

Activiteitsmeter -time for cows

Zonder dat onze koeien het door hebben verzamelt en verstuurt de om de nek gemonteerde activiteitmeter de activiteitgegevens van iedere koe, ieder uur en 24 uur per dag, via een draadloze verbinding naar de antenne. Op deze manier kunnen wij de koeien nog beter in de gaten houden en op tijd aandacht geven aan gezondheid en op tijd insemineren. Zo blijven onze dames optimaal melk geven en voelen ze zich er fit bij ! De koeien zijn ook op farmcamp!

Downloads

Beschikbaarheid en reserveren: